Creatief Partnerschap

Evenwicht tussen creativiteit en samenwerking


In Utrecht doen sinds vier jaar creatief partnerschappen opgeld. Creatief partnerschappen zijn meerjarige samenwerkingen tussen scholen en culturele instellingen die de ambitie hebben het huidige kunst- en cultuureducatieklimaat te innoveren. In creatief partnerschappen betrekken kunstenaars eigen ateliers in de school, treden leerlingen samen met kunstenaars op, en verleggen leerkrachten de grenzen van hun eigen creativiteit.
Nelle van der Geest (HKU) heeft samen met collega's deze partnerschappen intensief gevolgd. In dit boek beschrijven en analyseren zij de ontwikkelingen van deze partnerschappen en identificeren ze tien ingrediŽnten die het dynamisch evenwicht tussen creativiteit en samenwerking succesvol maken.
Creatief partnerschap, evenwicht tussen creativiteit en samenwerking toont aan dat voor de ontwikkeling van het creatief vermogen van kinderen en jongeren, professionals nodig zijn die zichzelf en elkaar uitdagen op het gebied van creativiteit en partnerschap. Succesvolle bestanddelen als daadkracht, het benutten van verschillende expertises, en sleutelfiguren vol passie en strategie, maken dat creatief partnerschappen een wezenlijke bijdrage leveren aan de vernieuwing van cultuureducatie. Ht nodigt leerlingen uit zich de strategieŽn van kunstenaars eigen te maken, om regels te herkennen en te kunnen overtreden. De capaciteit van leerlingen om out of the box te denken en te handelen in een steeds complexere en toenemend gereguleerde wereld, wordt door deze partnerschappen versterkt. Daarmee geeft creatief partnerschap leerlingen ťn de professionals die hen begeleiden, handvatten om de fundamentele creativiteit te ervaren die het leven betekenisvol maakt

Ä20,51

In winkelwagentje:

ISBN: 9789064037849
Uitgever: Uitgeverij ITFB
Datum uitgifte: 2014


Dit artikel werd toegevoegd op Saturday 15 March, 2014.

Uw ipadres is: 18.205.60.226
Copyright © 2019 www.theatreandfilmbooks.com. Powered by Zen Cart
Parse Time: 0.273 - Number of Queries: 146 - Query Time: 0.079523773620605
Biscayne Consultancy - e-commerce solutions